Kamus Hashtag Twitter

Twitter memang dah terkenal di Malaysia, kalau waktu 2008 dulu, aku boleh kira dengan jari user dari Malaysia ni.

Bila dah ramai sangat pengguna twitter ni, maka muncullah hashtag yang pelik-pelik. Entah apa maksud pun aku taktau.

Banyak sangat hashtag sekarang ni, aku pun malas nak ambil tau. Kalau yang tak faham tentang #hashtag ni, pandai-pandailah cik adik bertanya pada pakcik google yea?

Soooo… sekarang ni aku dah tak pening lagi, sebab ada web yang menyediakan lis-list hashtag termasuk maksudnya sekali. Umpama kamus hashtag la ni.

Agak-agak tak faham je, terus search.. kalau tak jumpa, korang buat macam aku, sign-up then bantai je apa maksud hashtag tu, biar orang lain pun pening. hahahaha!

1. Tagalus

url : www.tagal.us

2. Tagdef

url : www.tagdef.com

2 website ni, memang sangat berguna, aku biasanya gunakan tagalus. tapi tak kisah la, dua-dua pun ok.

kalau korang rajin, submit lah hashtag yang terbaru. supaya user lain senang nak faham :)


banner

Incoming search terms:

  • maksud #tb
  • maksud hashtag
  • maksud tb
  • apa maksud hby
  • apa maksud tb
  • apa maksud #tb
  • t/b maksud
  • maksud htag
  • maksud hashtag by tiera
  • maksud hastag

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: